Efter tre raka segrar med fint lir kom en plattmatch där Fröjdens förlorade mot Vrångö, såklart mycket tråkigt. Men så här tidigt på säsongen kommer nya matcher, nya möjligheter till tre poäng och framförallt nya möjligheter att hitta tillbaka det fina spelet och glädjen ute på planen. I onsdags fanns en sådan möjlighet när de vinröda hjältarna begav sig till Gröna Vallen för att ta sig an Ösets BK, och som möjligheten togs! Följande gäng tog sig till Majorna och gjorde en riktigt fin insats:

Mattsson - Erik
Sundkvist - Bäckis - Johnson
Naser

Avbytare: Darko, Tenenbaum, Liess, Hansson, Naser

Från första minuten tar vi i Fröjdens tag i spelet och visar att det är vi som ska styra och ställa ute på planen. Redan efter några minuter har det från Fröjdens håll skapats en del halvchanser, detta efter varierat spel med både kortpassningsspel, precisa bollar på djupet och vassa inspel från kanterna. En grund till detta är att dagens innermittfält, bestående av Mattsson, Erik och Bäckis, direkt hittar rätt och med närkampsspel, teknik och kloka passningar dominerar den så viktiga centrala delen av planen. Detta sprider sig till hela laget som nu spelar fotboll med självförtroende, finess och fart. I den 25:e minuten kommer utdelningen. Efter en sekvens av behärskat passningsspel hämtar Bäckis bollen på vänsterkanten och sätter med Messi-lik tyngdpunkt fart in i banan. Samtidigt har Sundkvist positionerat sig helt fri i bortre delen av straffområdet, detta ser givetvis Bäckis och kan enkelt servera Sundkvist som med norrländsk kyla tar emot bollen och placerar in den i mål. Resten av halvleken fortsätter med kraftig dominans från Fröjdens men efter ett gäng missade chanser och några tveksamma offsideavblåsninigar står det fortsatt 1-0 när halvtidsvilan kommer.

När andra halvlek startar försöker Öset sätta in en högre press men lyckas inte fullt ut med det då Fröjdens oftast hittar lösningar och fortsätter dominera matchbilden. Kanske inte lika kraftigt som i första halvlek, det spelas nu med lite mindre marginaler vilket resulterar i ett gäng felpassningar men spelet ser på det hela ändå väldigt bra ut. I matchminut 52 händer något sällsynt, undertecknad gör mål för första gången sen sommaren 2016. Efter en bollvinst finns det stora ytor att gå på så jag sätter långsamt fart mot mål, samtidigt har högerback Vikström satt en fin djupledspassning till Bäckis som i sin tur sätter fart längs högerkanten. Ett inspel och en studs på ett motståndarben senare dyker bollen upp framför mig och jag kan peta in 2-0. Tio minuter senare slarvas det i Ösets backlinje varpå Naser snor bollen och springer sig helt fri mot målvakten, hur säkert som helst gör han också Fröjdens tredje mål för kvällen. Lagets andra skyttekung, Magnus, ville inte vara sämre och gör med tio minuter kvar ett läckert mål när han vinner bollen på mittplan, driver upp bollen några meter och med ett lågt skott från väldigt långt håll skruvarbollen runt en ganska illa placerad målvakt. 4-0 till Fröjdens vilket också blev matchens slutresultat.

En väl genomförd match av Fröjdens med mycket gott att ta med sig till framtida matcher. Framförallt ett varierat anfallspel där vi på ett framgångsrikt sätt kombinerar kortpassningsspel med ett rakare spel på djupet. Även en väldigt bra prestation av innermittfältet som kraftigt dominerar Ösets dito. Och efter att ha släppt in alldeles för många mål i årets seriespel så satt det fint med en stabil försvarsinsats av hela laget där allt Målvakts-Rickard behövde handskas med var några hörnor och ett gäng långskott.

Matchens fröjd går till Bäckis som i trequartistarollen gör det mesta rätt och samtidigt står för förarbete till två av målen.